Правила на форума и раздела

Ако сме направили някоя нова екстра за вас - тук ще я обявим
Post Reply
n1660q
Site Admin
Posts: 1
Joined: Sun Jan 24, 2021 9:28 pm

Правила на форума и раздела

Post by n1660q »

1.1 Постовете трябва да са в съответния раздел. Потребителите трябва да прочетат описанието на форума и правилата, преди да публикуват.

1.2 Потребителските постове трябва да показват респект към другите потребители. Гневни, дразнещи или оскърбителни постове няма да бъдат толерирани и ще бъдат премахвани.

1.3 Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка". Ако потребител забележи нещо нередно, би могъл да се свърже за съдействие с Модератор.

1.4 Потребителите не трябва да забравят, че форумът е достъпен за разнообразна възрастова аудитория (малолетни). Постването (tag images) на порнографски снимки, текстове и др. са недопустими. Забранява се пускане на всякакви материали с детска порнография, зоофилия и всички, забранени от закона, сексуални извращения.

1.5 Картинки в цял размер под формата на използване на img тага е позволено да се пускат до резолюция 1024x768. Всяка 1 картинка която надвишава горе споменатата резолюция да се пуска под формата на линк или thumbnail. В случай, че поста не отговаря на правилото, той ще бъде редактиран от модератор, като бъде премахнат img тага и оставени само линка към картинката.

1.6 Желателно е, потребителите да постват във вид на "чист текст".
Не трябва да се използват голям брой emoticons, главни букви (постването с главни букви се приема като ВИКАНЕ - ПОВИШЕН ТОН), цветен текст, много пунктуации, повтарящи се символи (!!!, ????? и .....) в заглавието или в самия си пост, както и писане От ТоЗи ВиД.

1.7 Заглавието на нова тема трябва да е подходящо и описателно.
Примери за лоши заглавия са:
Помогнете ми, Заклещих се, Имам проблем, HELP: PROBLEM, ПОМОООЩ!!!!!!, Molqvi kajete ......., nqkoi znae li... и т.н.

1.8 Спамът няма да бъде толериран в никакви случаи (спам - едносрични и повтарящи се постове, както и оф-топици), реклами, линкове към сайтове, в които се събират точки по referrals system, теми от рода на “лека нощ”, “добро утро”, "Диня vs. Пъпеш" и т.н. Забранява се цитирането на повече от два поста (т.нар. "цитат в цитата"), Up / Bump на теми (пускане на коментари в собствена или друга тема, целящи да "повдигнат" темата и да я направят актуална), нежелателно е и постването на нови мнения веднага след собствените - за тази цел има бутон "промени".

1.9 Строго се забранява пускането на всякакви материали, свързани с детско порно, зловреден софтуер или явни зверства и жестокости. При открити такива, се уведомява администратора, беза да се пускат нови теми, или дадените проблеми да се посочват в други теми и постове. Този адрес не трябва да се използва за общи въпроси. При изпращане на писмо на този адрес с общ въпрос, не очаквайте отговор.

1.10 Модераторите си запазват правото да променят или да махат постове по всяко време.
Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по тяхна преценка, а не по преценка на потребителите.

1.11 Горните правила на форума са приложими и за личните съобщения. Злоупотребата със системата за ЛС (лични съобщения) може да доведе до предупреждение и/или до изключването на ЛС.

Препоръчително е да се пише грамотно, без пунктуационни и граматически грешки. Модераторите си запазват правото да премахват несъобразени с това изискване постове и теми по всяко време.
Post Reply